Meteen naar de inhoud

Zakelijk mobiel

Ben jij een ondernemer die liever een zakelijk mobiel abonnement met telefoon neemt? Of je nou op zoek bent naar de goedkoopste zakelijke telefoon of de nieuwste iPhone, wij hebben alle zakelijke telefoondeals voor je op een rijtje gezet.

zakelijk mobiel smartphone

iPhone 13 Pro Max 128GB

10GB Data

Onb. Bel/SMS

€59,06 p/mnd + €86,64

Meest gekozen

iPhone 14 Pro 128GB

Odidi Zakelijk mobiel

Onb. Data

Onb. Bel/SMS

€65,50 p/mnd + €27,30

Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB

Zakelijk abonnement: KPN

Onb. Data

Onb. Bel/SMS

€67,49 p/mnd + €123,96

Zakelijk mobiel: altijd en overal bereikbaar

In de huidige tijd is mobiele communicatie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Juist zakelijk gezien is een mobiel abonnement onmisbaar geworden. Hieronder lees je de voordelen van een zakelijk mobiel abonnement met telefoon, het gebruik van je bundel in het buitenland en het belang van het behouden van je zakelijke nummer.

Voordelen van zakelijk mobiel met telefoon

Een zakelijk mobiel abonnement biedt veel voordelen ten opzichte van een privé-abonnement. Zo kun je met een zakelijk mobiel abonnement vaak onbeperkt bellen en sms’en binnen Nederland en soms zelfs binnen Europa. Dit is vooral handig als je veel in contact staat met klanten en collega’s over de hele wereld. Met het moderne/hybride werken is de vraag naar bereikbaarheid nog nooit zo hoog geweest. Daarnaast bieden veel zakelijke providers de mogelijkheid om onbeperkt te internetten, wat als grootste voordeel heeft dat je je nooit zorgen hoeft te maken over je kosten, maar ook niet over je gebruik.

Daarnaast heb je voor iedere branche een ander aanbod zakelijke smartphones. Denk bijvoorbeeld aan de bouw of zorg, waar een robuuste smartphone met val- en stoot beschadiging handig is. Terwijl in de logistieke branche je genoeg hebt aan het goedkoopste zakelijke abonnement. Daarvoor is bereikbaarheid namelijk het belangrijkste in de keuze voor je zakelijk mobiel abonnement.

Gebruik van je bundel in het buitenland

Als je regelmatig voor je werk naar het buitenland reist, is het belangrijk om te kijken of het zakelijke abonnement dat je op het oog hebt ook geldig is in het land waar je vaak naar toe reist. Tegenwoordig is het mogelijk om het grootste gedeelte van je bundel te gebruiken binnen de EU , maar daarbuiten kunnen er extra kosten worden berekend. Het is daarom verstandig om bij je provider na te gaan wat de mogelijkheden zijn en welke kosten er eventueel worden berekend. Veel providers hebben naast het gebruik van de bundel in de EU ook nog additionele bundels welke je naast je zakelijke abonnement kunt aansluiten. T-Mobile heeft bijvoorbeeld Bellen Wereld, waarmee je dan voor €2.50 belt voor een vast (lager) tarief naar én vanuit alle zones. een soort gelijke bundel heb je ook voor Internet Wereld, waarmee je ook buiten de EU tegen een gereduceerd tarief gebruik kan maken van data op het netwerk.

Het behouden van je zakelijke nummer

Voor zakelijke gebruikers is het behouden van hun telefoonnummer van groot belang. Dit nummer is immers gekoppeld aan je bedrijf en je klanten weten je op dit nummer te bereiken. Als je van provider wisselt, wil je natuurlijk wel je nummer behouden. Gelukkig is dit in de meeste gevallen mogelijk. Het is wel belangrijk om dit tijdig aan te geven bij je nieuwe provider, zodat zij de overstap soepel kunnen laten verlopen. Vaak kan je dit direct online aangeven bij het bestellen van je zakelijke abonnement. Veel mensen vinden het overstappen van telefoonprovider spannend, want ben ik tijdelijk onbereikbaar? is een vraag die men zich vaak stelt. Met de technologie van tegenwoordig is een overstap zo geregeld. Je krijgt vaak een dag voordat je nummerbehoud in gaat een sms met het tijdstip. Je bent hooguit 5-10 minuten niet bereikbaar, omdat je je oude simkaart moet wisselen met je nieuwe, maar dit is het enige!

Hoeveel data bij zakelijk mobiel abonnement?

Als je een zakelijk mobiel abonnement afsluit, is het belangrijk om goed na te gaan hoeveel data je nodig hebt. Dit hangt natuurlijk erg af van het type werk dat je doet en hoe vaak je onderweg bent. Als je veel onderweg bent en bijvoorbeeld veel gebruik maakt van navigatie-apps of tijdens je autorit ook videocalls uitvoert, heb je waarschijnlijk meer data nodig dan iemand die voornamelijk op kantoor werkt. Ook zie je vaak dat high-end smartphone gebruikers meer data verbruiken dan gebruikers met een wat goedkopere smartphone. Het meestgekozen abonnement i.c.m. een zakelijke smartphone is Unlimited Data/Bel/SMS. Hiermee voorkom je namelijk dat je met onverwachtse kosten komt te zitten en betaal je iedere maand hetzelfde bedrag.